Už to wííš ?

SSX BLUR

28.04.2008 21:16

 

Není moc lidí, kteří neznají řadu ssx. Jde o skvělou sérii snowboardových závodů a freeridu.Opravdu skvělý přírustek do série tentokrát exkluzivě pro wii zaznamenala komunita hráčů.Následující článek teda zasvětím hře tentokrát s přívlastkem blur.

 

 

Po hře ssx on tour zdědila grafiku.Nic moc, za to je zářivější a zvuky mají mnohem lepší kvalitu.Hlavně hudba se skládá z povedeného soundtracku.Do toho vám neustále žvatlá DJ místního rádia BIG.Teda neustále...spíš podle toho jak jedete a to samé i hudba prostě super.Když spadnete,patřičně se nabalíte sněhem, zatřepete wiimotem a nunchuckem, tak hudba přestane hrát a DJ přestane mluvit a jak se pomalu rozjíždíte hudba nabírá grády a DJ se rozkecává.Vlastně to částečně záleží na trick metru či jak to nazvat. Prostě se nabíjí trikama jako v Tony Hawkovi, tentokrát hvězdičkového stylu.Když je naplněný asi z poloviny začnou se vám u hlavy objevovat notičky, hudba si to začíná grádovat a když nastane skok je čas na uber trick.Ale to až v příštím odstavci.

 

 

Tak pokračujeme.Samotné tricky se provádějí dost jednoduše.Nejdřív se nasměrujete na skok pomocí naklánění nunchucku do stran, vlastně se tomu říká zatáčení.Potom jím trhnete nahoru a postava vyskočí.Ve vzduchu je to taky dost srozumitelné.....wiimotem trháte buť k sobě nebo dolu pro backflip a frontflip.Spiny se provádějí trháním do stran.A samozřejmě graby, tak ty se dělají pomocí páčky na nunchucku prostě držíte "A" a páčku nasměruje někam kam chcete pak postava udělá grab.Uber tricky.....no ty se opravdu povedli jak jsem říkal už předtím nejdřív se dostatečně nabijete a pak skočíte, držíte "A" a kreslíte do vzduchu.Samozřejmě né s úplnou volností.Ve hře se vám uber tricky postupně otevírají sbíráním příslušných žetonů roztroušených po horách.Začínáte ze čtyřma...srdíčkem, jakousi smičkou, ‘‘Z“etkem, a takovýma dvěma spojenýma smičkama. Když se povede zpomalí se čas a postava většinou vyndá aspoň jednu nohu z vázání, zaujme polohu a zpomaleně padá.Když už je před dopadem musíte zmáčknout "A" a postava se vrátí.

 

 

Další na řadě je menu, poskytuje tutoriál, career, quickplay, options, a multiplayer.Je dobře zobrazené a není malé ani velké...tak akorát.Options, tak tam si nastavíte věci jako hlasitost hudby DJe atd....mimochodem se tam zadávají i cheaty.V tutoriálu vás čeká učení jak házet sněhové koule za jízdy skákat uber tricky atd., multiplayer umožňuje split screen nebo vyměňování ovladačů ale to stojí za nic. (bohužel split screen sem neměl příležitost vyzkoušet...na to cheaty nejsou), quickplay je mód který je vlastně něco jako tréning., a konečně career je mód ve kterém si postupně otevíráte postavy, "kopce" a oblečení.Na začátku si zvolíte postavu dáte jí lyže nebo board obléknete jí a pak vás to vysadí na vrcholku nejvyšší hory co máte odemknutou.

 

 

To mě dovádí ke dvěma věcem.Ta první sou postavy.Tentokrát se dočkaly komixového stylu a je jich dvanáct.Najdete u nich jejich sny do budoucna ,povahu a schponosti.

 

 

A kopce, jsou 3.První reprezentuje upravené sjezdovky a lyžařská střediska kde normálně jezdíte.Druhý je to samé akorát to není upravené.A třetí je klasický vysokohorský adrenalin.Všude hustě sněží a je doprovázeno velmi strmými svahy s prominutím o hubu.Je fakt super.Jinak mapa se moc povedla.Zajímavé je taky to že z nejvyšší hory se dá přejet na druhou a pak na první takže si pak na jednu várku pořádně zajezdíte.

 

 

Závody jsou stylu najdi a závoď.Buť si je vyberete na mapě nebo jedete a hledáte je.Pak jsou ještě turnaje....za ty je víc bodů, kterýma si odemykáte oblečení a kopce.

 

 

Myslím že bych měl už skončit.Shrnutí zní následovně:velice dobrá hra ale grafika zamrzí dávám 18/20.

 

From HonziSH

Reakce pište na goodhoko@seznam.cz

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.